У Новој Вароши , домаћину 57. МОСИ (Међуопштинских омладинских спортских игара) одржана је Скупштина ове највеће аматерске спортске манифестације, на простору Југоисточне Европе.

На овој седници је учешће узело преко 30 представника општина учесница из градова са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине (Републике Српске и Федерације) и донесене су веома важне одлуке.

Према речима Љубивоја Вранића, председника Скупштине игара на овогодишњој смотри младости и спорта се очекује учешће преко 2500 спортиста и велики број гостију. Они ће се од 20. до 24. јула текуће године надметати , дружити и склапати нова пријатељства у живописном градићу на обронцима Златара.

По завршетку Моси 25. и 26 . јула ће се одржати и Парамоси .

-Након две године паузе ради пандемије Ковида 19 поново ће бити подигнута застава МОСИ, овај пут у Новој Вароши граду домаћину који је уз Пријепоље и Прибој био носилац студентске идеје о одржавању ове спортске смотре још давне 1954 године. Ово ће бити трећи пут да се игре одржавају у нашем граду и већ сада можемо рећи да ћемо потпуно спрени дочекати такмичаре и госте из преко 35 градова из три државе . Отварање игра је предвиђено за 20. јули у 17 часова на Градском стадиону у Новој Вароши, а четири дана касније ће уследити свечано затварање и предаја заставе МОСИ наредном домаћину 58. игара општини Колашин из Црне Горе. Надметања ће се одвијати у 15 спортских грана : атлетици , одбојци , кошарци, рукомету, стрељаштву, шаху, стоном тенису, планинарству, фудбалу, малом фудбалу, риболову бициклизму, тенису и каратеу – говори Вранић

Организациони одбор ће упутити свим општинама учесницама допис за званичну пријаву за учешће уз пријаве екипа по гранама спорта које ће се наком пријема примати до 10. јуна .

-Висина котизације по екипи је остала иста у односу на претходне игра а износи 150 еура. Већина спортиста и гостију биће смештена у хотелима, депадансима и апартманима, а један мањи део у колективном смештају. Усвојен су и ценовници исхране од 15 евра за три оброка по такмичару, а смештај ће коштати од 4 евра у колективном делу до 9 евра за апартмане наравно у протувредности у динарима и конвертибилним маркама . Такође је покренута иницијатива за доделу признања оснивачима и организаторима као и најстаријим учесницима игара, а коначну одлуку о додели ће донети Скупштина – закључио је Вранић.

Бранко Пуцаревић председник Комисије за смештај и исхрану је детаљније упознао учеснике седнице о раду и начину провођења активности који су један од најзначнијих што се тиче боравка учесника на МОСИ. А све присутне је поздравио, пожелио добродошлицу и обавестио о изградњи инфраструктурних објеката на којима ће се проводити такмичења председник организационог одбора а уједно и председник града домаћина 57. МОСИ ,Радослав Васијлевић.

Наредна Скупштина на којој ће бит обављен жријеб и познат распоред надметања биће одржана 24. јуна.