Представници Фудбалског савеза Републике Српске посјетили општину Соколац

Аутор: Бојана Марковић

Представници Фудбалског савеза Републике Српске 15. јуна посјетили су општину Соколац, гдје су разговарали са замјеником начелника Жарком Косорићем. Боравак у Сокоцу искористили су и за посјету ОФК „Гласинац 2011“, а након тога, по први пут, у Сокоцу је одржана извјештајна и изборна Скуштина овог савеза. Милорад О.Лале реизабран је за предсједника Подручног Фудбалског савеза Сарајевско-романијске регије.

Након годишње Скупштине, Лале није крио задовољство што су све тачке дневног реда једногласно усвојене и што је поново добио повјерење да предсједава Подручним Фудбалским савезом Сарајевско-романијске регије.

Драго ми је да су све тачке дневног реда усвојене једногласно и да се у Подручном савезу добро радило захваљујући подршци Фудбалског савеза Републике Српске. Прије Сокоца посјетили смо Фудбалски клуб “Младост” у Рогатици, а затим и Омладински фудбалски клуб “Гласинац 2011” Соколац. ФК “Гласинац 2011“ има фантастичну спортску инфраструктуру, а у наредном периоду настојаћемо да, уз подршку ФС БиХ, овај клуб укључимо у одржавање семинара и полагање тестова, казао је Лале.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић, приликом посјете, рекао је да је Сарајевско-романијска регија јако битна за очување фудбала, али и за развој спорта уопште.

– Ставићемо акценат на помоћ свим клубовима тако што ћемо директно помоћи са 50 одсто котизације и 50 одсто трошкова службених лица, што ће сигурно бити добра инфузија свим клубовима за њихов опстанак, а потом и за даљи развој. Пријатно сам изненађен стањем у Сокоцу. Омладински фудбалски клуб “Гласинац 2011” Соколац има одличан потенцијал, нагласио је Зељковић.

Најављена је снажнија помоћ Фудбалског савеза Републике Српске свим клубовима ове регије. У наредном периоду очекује се изградња инфраструктуре и терена са вјештачком травом.