О цијелој ситуацији се огласио и Александар Ђурђевић, предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске.

Одлуком комесара такмичења Миленка Ивановића, Кошаркашки клуб Соколац избачен је из Прве лиге Републике Српске.

Разлог за ову одлуку било је одбијање соколачких кошаркаша да на терену заврше меч са Славијом, који је прекинут 13 секунди прије краја, при резултату 71:71, када је судијска тројка из Бањалуке Даворин Скендерија – Славен Ваван – Драгослав Рађевић досудила неспортски прекршај над једним играчем „соколова“.

Та одлука није се свидјела екипи Сокоца, која се повукла у свлачионицу, а послије одлуке комесара Ивановића да изваци Соколац из елите, огласио се предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић.

Одлука свакако није коначна, истакао је први човјек КС РС.

„Ово је одлука комесара лиге РС, донесена искључиво на основу тога што је пропозицијама такмичења јасно наведено да је то санкција за напуштање терена. Одлука је првостепена, дакле није коначна. Клуб има право жалбе Такмичарској комисији, а на крају крајева, ту је посљедња инстанца Управни одбор Кошаркашког савеза Републике Српске, који има могућност да у интересу кошарке коригује све одлуке, тако да ћу вас замолити за мало стрпљења. Могу вам само обећати да ће интерес кошарке и у овом случају преовладати“, истакао је Ђурђевић.

Соколац, како је наведено у данашњем службеном билтену КС РС, има право жалбе у року од 24 часа од пријема Одлуке.