У недјељу у 18:00 часова спортска дворана на Сокоцу биће поприште првог рукометног градског дербија у прволигашком рангу такмичења.

Гласинац ће дочекати Славију а најаву меча смо направили у 46. издању Радио магазина СпортИст када су угостили тренера наша два клуба, Јована Боровчанина и Борислава Миздрака.

Сокочани су добили позив за такмичење у Првој лиги а млада екипа се полако упознаје са „чарима” овог ранга. За сада су освојили два бода побиједивши Слогу из Прњавора. Нешто слабији ростер кумовао је поразима иако су приказали добре игре. Ђорђе Радовић задобио је повреду уочи меча са Бијељином, представљаће то велики хендикеп за Гласинац уколико се не опорави.

Како год, шеф стручног штаба Јован Боровчанин најавио је борбу за бодове и нада се позитивном исходу за његов клуб уз подршку вјерне публике.

Славија је послије два пораза на отварању сезоне, нанизала три тријумфа (Дрина, Слога, Козара) па пуна самопуздања долази на гостовање. Повратком Немање Павловића повезани су редови па је и игра постала сигурнија. Берибака је дефинитивно отпао до краја полусезоне, упитан је и Благојевић.

Тренер Миздрак директан: Славија иде на побједу и жели да настави серију.

Екипа СпортИст-а пратиће меч 6. кола Прве рукометне лиге Републике Српске и извјештаваће вас о кретању резултата.