У суботу, 21. маја у Бијељини ће се одржати треће коло Премијер лиге Босне и Херцеговине у боксу, на којем ће учествовати чланови Боксерског клуба „Гласинац“.

Како је најавио тренер овог клуба Предраг Бартула, на такмичењу ће наступити Лука Вељовић као сениор до 60 килограма, затим Рајко Томовић до 60 килограма категорија млади и Марија Амовић у групи 2004. и 2005. годиште такође млади до 60 килограма.

– Наша три такмичара, надам се да ће направити добар резултат и представити се у добром свијетлу. Не очекујем да ће сви остварити побједе али сигурно неће разочарати са својим борбама. Стало нам је да се оправда наше учешће, јер је то лига на којој учествује дванаест клубова – навео је Бартула.

Он је подсјетио да су у току приреме Луке Вељовића за одлазак на Медитеранске игре које ће се одржати овог љета у Алжиру.

– Вељовић је једини такмичар са овог простора који ће наступити на једној тако великој спортској смотри. Очекујем да ћемо обезбиједити финансијску подршку која нам је потребна за одлазак, а то је плаћање авионских карата за учеснике, док Олимпијски комитет Босне и Херцеговине плаћа смјештај, боравак, униформе и тренерке. Надам се да ће све проћи како треба, задовољан сам досадашњим припремама – констатовао је он.

Осим најављених такмичења, Лука Вељовић ће наступити у финалу Регионалне лиге бивше Југославије као такмичар Боксерског клуба „Жељезничар“ из Сарајева. Такмичење ће се одржати средином јуна у Скопљу.