Међуопштинске омладинске спортске игре /МОСИ/ „Соколац 2019“, према утврђеном протоколу, отвориће 3. јула предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик , рекао је Срни предсједник Организационог одбора ове манифестације Милован Бјелица.

На данашњем састанку Извршног одбора ове највеће аматерске спортске манифестације на Балкану утврђени су детаљи припреме 56. Међуопштинских омладинских спортских игара.

Најављено је да ће Додик манифестацију званично отворити у 16.00 часова, а прије самог отварања у 15.30 часова биће извршено постројавање учесника на градском стадиону у овом мјесту.

Бјелица је нагласио да је на састанку Извршног одбора 56. МОСИ потврђен избор предсједника 15 комисија и детаљно утврђене активности.

„У колективном смјештају биће смјештено око 1.000 спортиста у школским објектима, а у приватном смјештају око 500 учесника ових игара које ће одржати на Сокоцу од 3. до 7. јула“, рекао је Бјелица.

Он је нагласио да су захваљујући разумијевању Оружаних снага БиХ и Министарству одбране БиХ организатори добили 1.000 кревета са постељинама за смјештај спортиста.

Бјелица очекује да ће овај посао бити квалитетно завршен и да ће бити обезбијеђен одговарајући смјештај за све учеснике на 56. МОСИ, јер су припреме у пуном јеку и све тече према плану.

Он је нагласио да ће током наредне седмице инспекције Града Источно Сарајево обићи све локације за смјештај и угоститељске објекта за исхрану, те детаљно утврдити услове пружања услуга за учеснике игара који долазе из других средина.

Бјелица је нагласио да ће у оквиру културно-забавног програма 3. јула концерт на Сокоцу одржати Пеђа Меденица, 4. јула Џенан Лончаревић, 5. јула Ацо Пејовић и 6. јула Александра Пријовић.

Општина Соколац је ове године домаћин 56. МОСИ на којима ће од 3. до 7. јула учестовати спортисти из 39 општина са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ који ће се такмичити у 15 спортских дисциплина.