Општини Соколац је потребна помоћ иако има доста ријешену инфраструктуру за потребе спорта, истакао је начелник општине Соколац Милован Бјелица, приликом данашњег састанка са директором ЈП „Путеви РС“ Ненадом Нешићем.

Бјелица је господина Нешића, који је у посјету Сокоцу стигао са сарадницима, упознао о тренутном стању на подручју локалне заједнице.

– Завршавамо ових дана радове на тартан стази, у вриједности од око 120.000 КМ, као и игралишта за кошарку и мали фудбал. Очекујемо подршку и Предсједавајућег предсједништва БиХ и Дирекције за Путеве РС у организацији МОСИ 2019. Неопходно је да обезбједимо око милион КМ да би успјешно реализовали одржавање МОСИ игара у Сокоцу. Подршку имамо и од Скупштине Града Источно Сарајево и поједних приватних колектива и свакако средстава из буџета општине – додао је начелник и захвалио гостима на посјети.

– Већ смо почели са поправком улица у Сокоцу и побољшањем безбједности на магистралном путу. Надам се да ћемо са осталим активностима завршити на вријеме, а планирано је да све буде готово до краја мјесеца јуна – истакао је Бјелица.

Директор ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић рекао је да се радо одазвао на позив начелника Сокоца, те да ће подржати развој општине.

– У оквиру својих надлежних и финансијских могућности, учинићемо све да уљепшамо Соколац, како би на највећем нивоу овај град дочекао домаћинство престижне спортске манифестације као што су МОСИ. Свако улагање у град, у будућности ће остати на располагању грађанима и бити од велике користи. Вјерујем да ћемо крајем овог мјесеца кренути у извођење планираних радова – поручио је Нешић.

Како је речено на састанку пажња ће бити усмјерена на уређење магистралног пута, путне инфраструктуре, пјешачких прелаза, тротоара.

МОСИ „Соколац 2019“, одржаће се од 3.до 7. јула.