У Сокоцу је синоћ утакмицама у футсалу и одбојци на пијеску, почео јубиларни 10. Илиндан Спорт фест „Соколац“ 2022. Бројни посјетиоци испратили су утакмице прве вечери турнира који ће трајати до седмог августа.

Један од организатора Предраг Добриловић изразио је задовољство што је и ове године све спремно и организовано на вријеме и према очекивањима.

• Ове године имамо наградни фонд који износи 11.000 КМ, али ћемо се трудити да он наредне године буде и већи уз бројне новитетке, као што је то случај и ове године, имамо нове спортове у оквиру турнира, то су тенис и билијар. До сада имамо пријављено 13 екипа у футсалу, десет у одбојци, док су остале пријаве у току– рекао је Добриловић и истакао да се и овај пут труде послати лијепу слику Сокоца и доказати да и мале општине могу направити велике догађаје за све посјетиоце.

Према ријечима организатора одбојке на пијеску Сњежане Вишњић ово је друга година како је ова врста спорта заступљена на труниру.

• До сада се играла мјешовита одбојка, овај пут играмо бич волеј за жене и имамо десет пријављених екипа. Једна занимљивост на турниру је што имамо пријављену страну екипи коју чине дјевојке из Украјине и Русије. Наградни фонд је 700 КМ. За прво мјесто ове године је 300 КМ, друго мјесто новачни износ од 200 КМ, и треће 100 КМ, те се надам да ће овај турнир бити посјећен исто као и прошле године можда и више – рекла је Сњежана.

Покровитељ ове спортско-забавне манифестације, која се организује у сусрет Дану и крсној слави општине – Илиндану, је општина Соколац, а спонзор је „Јелен пиво“. Медијски покровитељи су портал „Соколац-срце Романије“, ЈП „Инфо центар Соколац“ и портал „Спорт ДЦ“.

Комплетне распореде и резултате по данима можете пратити на страници www.opstinasokolac.net/ilindan-sport-fest .