Број такмичара: 138
Број вођа екипа: 11
Број такмичара – ПАРА МОСИ: 22
Број вођа екипа – ПАРА МОСИ: 4
Руководство: 3

  • Спортске гране: атлетика, одбојка, кошарка, рукомет, стрељаштво, шах, планинарство, фудбал, мали фудбал, одбојка на пијеску, рибилов, бициклизам, карате
  • Спортске гране – ПАРА МОСИ: стрељаштво, шах, пикадо, атлетика, риболов

Површина: 1.346 км 2
Број становника општине: 31.060
Број становника града: 19.622

На крајњем сјеверу Црне Горе, оивичена шумовитим И питомим планинама и ишарана рјечним токовима Таре, Ћехотине и Брезнице, простире се општина Пљевља, трећа по величини у Црној Гори. Административни центар општине је град Пљевља, који је због повољног географског положаја, на раскршћу важних старих и нових путева, кроз историју мијењао име, значај и освајаче, задржавајући препознатљив градски индетитет. Печат богатом историјском и културном наслеђу дали су Илири, Римљани, Словени, Турци и Аустријанци, који су кроз вијекове освајали Пљевља.

Најстарији трагови насеља Илира потичу из 3.вијека прије нове ере, а да су и Римљани овдје боравили свједоче ископине града Муниципијум С у Коминима из 2.вијека нове ере.

Средњи вијек Пљевљима је подарио епитет раскрснице. Овуда су пролазили и трговачки каравани са запада до моћног Цариграда и још од тог доба Пљевља важе за тачке спајања хришћанства и ислама. У том периоду су изграђени најљепши споменици те двије религије на просторима југоисточне Европе који чине симбол града и печат вјечите толеранције, суживота, мултиетичности, културе и представљају архитектонске знаменитости – Манастир Света Тројица и Хусеин пашина џамија.

Недалеко од центра града налази се један од најљепших градских паркова у Црној Гори, парк Водице, својеврсна еколошка оаза која обилује богатим и разноврсним растињем, али И уређеним стазама за шетњу и рекреацију, вјештачким језером, изворима питке воде, са спортско- рекреативним комплексом у коме предњаче спортска дворана ,,Ада’’ и стадион ,,Под Голубињом’’. Надомак је и незаобилазна Милет башта, у којој не треба пропустити чувени пљеваљски сир и препустити се звуцима пљеваљске тамбуре.

Поред тога што је пљеваљска општина је један од најбогатијих региона рудама и шумским богаством, у Црној Гори најсјевернији град Црне Горе има и богату спортску историју.

Пљевља су прославили рукометаши, фудбалери, атлетичари, државни и балкански шампиони. Пљевља су дала два учесника олимпијаде: атлетичара Славишу Вранеша, учесника Олимпијаде у Сиднеју 2000.године, и скијаша Елдара Салиховића учесника зимске олимпијаде у Пјонг Цхунгу 2018.год.

Најтрофејнији црногорски фудбалски клуб од стицања независности је пљеваљски клуб ,,РУДАР’’.

Од ветерана пљеваљског спорта треба поменути Смаја Ченгића, једног од најбољих рукометаша свих времена на простору тромеђе. Ту су и браћа Перуничић – Ненад и Предраг, за чије се рукометно умијеће чуло широм Европе. Од фудбалера треба поменути Дамира Чакара као и породице Ћирлија и Марић. Пљевљаци родом су свјетски призната имена која су прославила кошарку ових простора Жарко Паспаљ и Богдан Тањевић,