Футсалери Гласинца остварили су прву побједу у новој сезони Друге лиге Републике Српске – група Југ против екипе Футсал клуба „Академац“ из Требиња резултатом 6:5, а у јунака сусрета израстао је капитен и голман домаћих Милош Пајевић који је поготком у посљедњим секундама меча донио велика три бода Сокочанима.

Играчи Академца имали су резултат на својој страни током цијеле утакмице и на полувријеме отишли са три гола предности која им на крају није била довољна за тријумф. Водство, које су остварили у другој минути, имали су до посљедњих 30 секунди меча. Гласинац у том периоду успијева стићи до изједначења преко Милинковића, а затим и до важне побједе двије секунде прије краја утакмице голом Пајевића преко цијелог терена.

„Јако тешка утакмица у којој смо се вратили практично из немогуће ситуације. Лоше смо отворили сусрет и наивно примали голове. На полувремену смо успјели да се консолидујемо и знали смо да можемо окренути резултат у нашу корист јер није први пут да се налазимо у ситуацији као данас. У другом дијелу смо дали свој максимум и ово је можда утакмица која ће окренути даљи ток сезоне у нашу корист“ истакао је Милош Пајевић након меча.

У наредном колу Гласинац очекује градски дерби против Танга у Источном Сарајеву док ће ФЦ „Академац“ прве бодове у сезони тражити против Медицинског факултета у Требињу.

ГЛАСИНАЦ: Пајевић, Милинковић, Рајић, Чолић, Гашевић, Мирјанић, Лончаревић, Чолаковић, Вишњић, Филиповић, Папић, Ђерић

АКАДЕМАЦ: Гудељ, Беловић, Милојевић, Џуџа, Чећур, Самарџић, Бокић, Мандић, Зечевић, Вујовић, Пудар, Шешељ, Богдановић

Стријелци: 0:1 Гашевић 2′ аутогол, 0:2 Милојевић 8′, 0:3 Пудар 12′, 1:3 Милинковић 16′, 1:4 Пудар 17′, 2:4 Пајевић 27′, 3:4 Гашевић 30′, 3:5 Пудар 30′, 4:5 Чолић 37′, 5:5 Милинковић 40′, 6:5 Пајевић 40′