У Новој Вароши граду домаћину 57. МОСИ ( Међуопштинских омладинских спортских игара) одржана је Скупштина ове традиционалне спортске манифестације која окупља спортисте из преко 30 градова и општина са подручја Црне Горе, Србије и БиХ (Републике Српске и Федерације).

Организациони одбор игара је донео одлуку да се након две године паузе ради Ковида 19 овог лета игре одрже од 20. до 24 јула у градићу на обронцима Златара. Председник скупштине МОСИ , Љубивоје Вранић је по завршетку заседања истакао да ће и поред свих пратећих проблема и недоумица Нова Варош спремна дочекати око 3000 спортиста и гостију.

– Упознали смо чланове скупштине о току припрема општине Нова Варош за МОСИ. Време полако пролази , до игара је остало још 4 месеца, али ипак имамо још довољно простора да све ускладимо и спремни дочекамо такмичаре и госте. Што се тиче спортске инфраструктуре наш град углавном располаже са квалитетним теренима на којим ће се проводити такмичењ, а један део спортских објеката ће у наредним данима бити завршен и спреман за надметања. На седници се расправљало о висини котизација за учеснике и цени смештаја и исхране. Водио се конструктиван дијалог и уважени су одређени предлози који ће донети и неких новина везаних за директна финансијска издвајања за учешће на МОСИ . После извршених Јавних конкурса за смештај и исхрану свих учесника извршићемо и попис смештајних капацитета па ћемо и дефинисати цене свих услуга . Наредна седница МОСИ је планирана за крај маја и тада ћемо имати јасну слику са каквим капацитетима дочекујемо почетак игара и донети одлуку о висини надокнада за смештај и боравак за време трајања 57. Међуопштинских омладинских спортских играра Нова Варош 2022. – закључио је Вранић.