На Сокоцу је вечерас Омладинском фудбалском клубу /ОФК/ “Гласинац 2011” уручена савремена косилица и тример за спортске терене, те 20 комплета спортске опреме, а ова донација вриједна је око 20.000 КМ.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је на стадиону “Бара” младим фудбалерима и представницима клуба “Гласинац 2011” уручио ову помоћ у име донатора, изразивши захвалност пријатељима Сокоца и Клуба.

“Осим општине Соколац, донацију су упутили Кладионице `Моцарт` из Бањалуке и Београда, `Јелен пиво` Апатинске пиваре, наш земљак прослављени фудбалски ас Ненад Бјековић из Београда и Подручни фудбалски савез Сарајевско-романисјке регије”, рекао је Бјелица новинарима.

Он је нагласио да ову донацију чине спортске тренерке, дресови, штуцне, руксаци, лопте и савремена косилица и тример за одржавање стадиона, што је најнеопходније за рад Омладиснког фудбалског клуба.

Бјелица је најавио да ће општина Соколац на све начине наставити додјелу помоћи и осталим спортским клубовима и спортистима, атлетичарима, фудбалерима клуба “Соколац”, кошаркашима, рукометашима, клубовима борилачких спортова и осталим клубовима.

Према његовим ријечима, Висока школа за услужни бизнис на Сокоцу обезбиједила је спортску опрему за одбојкашице соколачког “Гласинца”.

Он је подсјетио да је прошле године у сусрет одржавању 56. МОСИ свим спортистима ове општине обезбијеђена нова спортска опрема.

Тренер пионира-кадета “Гласинца 2011” Огњен Крешталица уручио је Златну плакету начелнику општине Соколац, како је рекао, за помоћ коју пружа да се очува богата фудбалска традиција започета почетком тридесетих година 20. вијека.

Крешталица је нагласио да овај клуб игра двије лиге, Лигу Републике Српске и Кантон лигу, те да ће нова опрема добро доћи за фудбалере који често наступају и суботом и недјељом.

Он је истакао да су млади фудбалери “Гласинац 2011”, генерације 2005. и 2006. године, прваци Републике Српске и да због пандемије нису отишли на завршницу за првака БиХ.

Крешталица је увјерен да ће овај клуб играти опет кадетску лигу Српске и кадестку лигу Кантона Сарајево, чији почетак је из познатих разлога одгођен за 29. август.

Млади фудбалер Ђорђе Гладанац /15/, играч на позицији нападача у “Гласинцу 2011”, нагласио је да ова донација значи много њему и тиму у коме је десет година, како би наставили започети низ побједа.