Након пет такмичарских дана уз учешће око 2.000 спортиста, данас се завршава једна од највећих смотри спорта. Тим поводом, одржана је посљедња конференицја на којој су се медијима обратили предсједник Организационог одбора Милован Белица, предсједник Извршног одбора Дејан Елез, предсједница Комисије за свечано отварање и затварање игара Љиљана Дамјановић, предсједница Комисије за маркетинг и информисање Зорица Мирјанић те Младена Петрушић, која је поставила нови рекорд МОСИ у дисциплини скок увис.

– Хвала вам што сте непрекидно пласирали информације и што сте о нама послали позивитивну слику, која је значајна за афирмацију како општине тако и Града Источно Сарајево. Највећу пажњу посветили смо безбједности а све остале мале грешке надамо се да смо у ходу ријешили. Показали смо се као отворена општина за све људе без обзира на националност, издигли смо се изнад тога и превазишли разлике, зато смо постигли резултате у свим сферама живота. Ако нам се опет укаже прилика са задовољством ћемо се кандидовати када за то дође вријеме – рекао је Бјелица.

Испред Комисије за свечано отварање и затварање игара Љиљана Дмајановић, позвала је све присутне да данас буду дио церемоније свечаног затварања са почетком у 12 часова. Након додјеле медаља и пехара, наших шест спортиста, скинуће заставу МОСИ и предати је сљедећем домаћину Новој Вароши.