Трећа сједница Скупштине 56. МОСИ „Соколац 2019“ као и Сједница Сталног комитета, одржана је данас у просторијама ВУБ-а. Присутни су усвојили записник са претходне сједнице, а након тога услиједила је анализа досадашњег тока такмичења.

Главни руководилац такмичења на 56. МОСИ Мирослав Ристовић, рекао је да се такмичења одвијају према распореду и сатници упркос киши која је у једном тренутку зауставила ток Игара.

– На овогодишњим Играма учествује 251 екипа, 164 у мушкој и 87 у женској конкуренцији, са преко 2000 спортиста. Овако велику смотру спорта није лако организовати, јер се играју 662 утакмице. Домаћин је успио, да уз мање потешкоће, организује одвијање такмичења у свим спортским дисциплинама. Током прва три дана сви спортски терени су били спремни. Због кише десила су се и мала помјерања сатнице, али све утакмице одигране су у накнадно одређеним терминима, рекао је Ристовић.

Фото: Бојана Арбиња

Присутни представници општина нису изнијели веће замјерке када је ријеч о смјештају и исхрани. Није било примједби ни на рад такмичарске комисије, као ни на суђење у досадашњем дијелу такмичења.