У Сокоцу је данас одржана сједница Извршног одбора 56. Међуопштинских омладинских спортких игара „Соколац 2019“, на којој су једногласно изгласани предсједници свих комисија за припрему и одржавањe игара, и то: Комисије за правна питања, Комисије за изградњу и адаптацију спортских и инфраструктурних објеката, Комисије за организовање и спровођење такмичења, Комисије за материјално – финансијско пословање, Комисије за уређење и изглед града, Комисије за исхрану учесника, Комисије за здравство, Комисије за безбједност, Комисије за превоз, саобраћај и везе, Комисије за програм свечаног отварања и затварања игара, Комисије за културно – забавни програм, Комисије за обезбјеђење спортске опреме, Комисије за информисање, маркетинг и пропаганду, Комисије за дочек и смјештај учесника и Комисије за инспекцијски надзор.

Поред тога, данас је било ријечи и о досадашњим активностима при организацији ове престижне спортске манифестације.

– Нажалост, временске прилике нам отежавају рад на теренима. Ипак, вјерујем да ћемо на вријеме све припремити за домаћинство. Ставићемо посебан акценат на безбједност учесника, као и на обезбјеђивање смјештаја и исхране. До сада се велики број суграђана одазвао на позив при организацији, али овом приликом још једном позивам све оне који имају условне просторије за смјештај и капацитете за исхрану да се јаве у Туристичку организацију Соколац – истакао је предсједник Организационог одбора МОСИ „Соколац 2019“ Милован Бјелица.

Предсједник Извршног одбора Дејан Елез подсјетио је да је до почетка игара остало нешто више од мјесец дана, те да се ово вријеме мора на најбољи начин искористити.

– Подијелићемо наредне активности по утврђеним комисијама, а предсједници истих су дужни да одреде чланове комисије, који ће учествовати у извршавању задатака. Сљедећих мјесец дана имаћемо састанке сваке седмице како би били у току са свим активностима при организацији игара – казао је Елез.

56.МОСИ „Соколац 2019“ одржаће се од 3.до 7. јула.