Одржана друга сједница Скупштине 56. МОСИ „Соколац 2019“: Пријављено 27 општина

Аутор: Ведрана Реновица

На другој сједници Скупштине 56. Међуопштинских омладинских спортских игара „Соколац 2019“. које ће бити одржане од трећег до седмог јула, учешће је потврдило 27 општина из Србије, Црне Горе и БиХ.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, истакао је да ће на овој престижној манифестацији чији је домаћин Соколац, учествовати преко 2.000 спортиста.

Припреме за МОСИ иду планираном динамиком. Доста тога је урађено, праве се терени за тенис, терен за одбојку на пијеску, врши се реконструкција и рехабилитација постојећих терена. Договорен је смјештај за учеснике. До сада имамо на располагању 800 приватних мјеста и 1.000 мјеста у колективном смјештају– навео је Бјелица.

Према ријечима предсједника Скупштине МОСИ „Соколац 2019“. Бојане Марковић, до сада је пријављено 27 општина за МОСИ, те десет пријава за Пара- МОСИ.

Предсједник сталног комитета Дејан Елез, рекао је да је на сјединици усвојена одлука о висини котизације за учешће, те одлука за избор предсједника и именовање органа Скупштине 56. МОСИ.

Након жријебања екипа за одређене спортске гране. Утврђено је да ће се у одбојци такмичити четири мушке и 16 женских екипа, у кошарци 12 мушких и шест женских екипа, у рукомету 12 мушких екипа.

У фудбалу ће се такмичити 13 мушких и пет женских екипа, у малом фудбалу 15 мушких екипа, у стоном тенису 10 мушких и седам женских екипа. У одбојци на пијеску биће четири мушке и 10 женских екипа, те седам мушких екипа у тенису.

За стрељаштво је пријављено 13 мушких и 12 женских екипа. У шаху ће се такмичити 11 мушких екипа. Ове године у планинарству ће се окушати 14 мушких и седам женских екипа. Карате 11 мушких те десет женских. На овогодишњим 56. МОСИ за риболов је пријављено 15 мушких екипа.