Представници општина Соколац, синоћ су имали част да на другој конференцији медијима одговарају на питања са будућим домаћинима 57. МОСИ, које ће се одржати у Новој Вароши. Конференцију су предводили начелник општине Соколац Милован Бјелица, предсједник општине Нова Варош Раде Васиљевић те представник Спортског савеза Љубивоје Вранић.

– Планирамо отворити велики фудбалски стадион на 1.200 метара надморске висине за висинске припреме спортиста, надамо се да ће све на вријеме бити ревитализовано. По угледу на овогодишњег домаћина који је уложио велику количину енергије и финансија, ми ћемо се трудити да будемо најбољи домаћини као једна од општина оснивача прије 56 година. Ради се на томе да се реконструише постојећи стадион и продужи атлетска стаза. Са друге стране када је ријеч о смјештајном капацитету већ сада Нова Варош располаже са преко 1.000 мјеста како хотелског смјештаја тако и приватног. Јер нова Варош промовише и спорт и туризам – рекао је Васиљевић.

Начелник Бјелица је пожелио много среће будућим домаћинима, те рекао да у име општине имају сваки вид подршке и помоћи на основу искуства као представници 56. МОСИ.