Одбојкашице Вележа савладале су синоћ у Невесињу Гласинац у пет сетова након чудесног преокрета. Са овим тријумфом Невесињке су прескочиле директног ривала и поправиле изгледе за опстанак у прволигашком друштву.

У прва два сета Вележ је правио много грешака, блок уопште није функционисао и борбене гошће су неочекивано повеле са 2:0. Ту није био крај невољама домаћег тима пошто су Сокочанке у трећем сету имале вођство 14:7.

Од тог тренутка као да је на паркет изашла сасвим друга екипа пуна енергије и борбе за сваку лопту. Невесињке, не само да су преокренуле резултат, него су стигле и да трећи сет добију са шест разлике. У четвртом сету су наставиле са бриљантном игром оставивши ривалке на само седам поена.

Пети сет је донио невјероватну драму. Боље су кренуле Невесињке, повеле са 5:1, али се убрзо Гласинац вратио у егал. У игри живаца Вележ је искористио пету меч лопту за велико славље.

Невесињски састав је тренутно на десетој позицији која води у бараж за опстанак. У наредном колу Вележ гостује у Требињу.

ВЕЛЕЖ – ГЛАСИНАЦ 3:2 (23:25, 21:25, 25:19, 25:7, 21:19)