Изабранице Марка Обреновића полусезону у Првој лиги Републике Спске у одбојци завршиле су на осмом мјесту првенствене табеле са 14 бодова, колико има и екипа испред „Леотар“ из Требиња.

У суботу је у Бијељини одиграно 11. коло са екипом „Радник“ гдје су Сокочанке поражене са максималним резултатом од 3:0. Према ријечима тренера Обреновића, ако се узме у обзир да је тим подмлађен, учинак на табели представља реално стање.

– Посљедњу утакмицу смо одиграли са три стандардна играча. Континуирано имамо проблем са играчицама које због студентских или других обавеза одлазе из тима, тако да је тешко постићи сталну екипу бар двије године. Сматрам да смо довољно залиха бодова освојили, исто толико се надамо и у наставку сезоне, како би у коначници остварили пласман у горњем врху табеле – појаснио је он.

Обреновић је најавио да наредног викенда слиједи јуниорска лига у Вишеграду а након тога зимска пауза. Наставак Прве лиге очекује се почетком фебруара. Припремни тренинзи ће почети средином јануара када ће се у тим укључити и дјевојчице које су 2008. и 2009. годиште.