Једна од најперспективнијих одбојкашица, које је изњедрио Соколац, Милица Радовић потписала је уговор са грчким клубом „Илисиакос“ чије је сједиште у Атини. Ријеч је о клубу који се такмичи у најјачој лиги Грчке, а како Милица каже, њихове амбиције су да се пласирају међу прве четири екипе.

-Тим „Илисиакос“ је прије двије године ушао у Прву лигу Грчке, тако да не могу више информација да подијелим. Колико је остварив циљ, видјећемо како буду текле утакмице. Наравно, надам се најбољем и радујем новом искуству – додаје она.

Уговор је потписан на осам мјесеци. По добијању визе и дозволе за улазак у земљу, што очекује ових дана, Милица би сљедеће седмице требало да отпутује у Грчку, којој се враћа након осам година.

-Тада сам наступала за „Панаксиакос“ који се налази на острву Наксос. Драго ми је што ме сада у каријери очекује нешто у потпуности другачије и што ћу упознати све љепоте Атине – искрена је она.

Ова Сокочанка је ради надограђивања себе у спорту, веома млада отишла од куће.

-Прва станица био је Београд, гдје сам остала пуних пет година. Након тога, услиједили су: Ужице, Наксос у Грчкој, Бордо у Француској, па опет Босна и Херцеговина. Четири године наступала сам за белгијски „Сатурнус“, гдје сам проживјела једно од најбољих искустава, упознала сјајне људе и осјећала се као код куће – присјетила се Милица.

За једну од најбољих сезона у својој каријери истиче 2018/2109. када је са тимом у Белгији играла финале Купа и освојила друго мјесто. Као круну једне такве сезоне Милица је заслужено понијела награду МВП финала.