У протекла четири дана општине наше тромеђе, или боље речено општине које се наслањају једна на другу и у добру и у злу, биле су здружене добром на нашој Романији, у нашем Сокоцу.

Као домаћини 56. Међуопштинских омладинских спортских игара пред госте смо износили све оно најбоље што имамо. Не мислим само на храну и пиће. Овдје мислим на широкогрудост и срдачност романијског човјека. Горшатака, али и праведника. Бунтовника али и заштитника.

Спорт је прекидала само пјесма и радост, да би се потом након сна, младост враћала на спортске терене и водила нове мале и велике битке са собом и својим ривалом.

Надам се да ће ова четири јулска дана 2019. године остати свим спортистима и гостима, туристима и случајним пролазницима у лијепом сјећању на Соколац и Романију. Да ћете се једном са сјетом сјећати на вријеме проведено у нашем граду.

Ко зна, можда сте овдје пронашли љубав, или бар заљубљеност или срели симпатију. Данас је много лакше ступити у контакт, преко неке од многобројних друштвених мрежа, тако да не морате чекати наредне МОСИ игре и надати се поновном виђењу. Сада тај сусрет можете договорити, и бити у контакту све до поновног дружења у Новој Вароши, на 57. МОСИ играма.

Наредним домаћинима честитам преузимање домаћинства. Сигуран сам да ће се потрудити да се што боље припреме. Желим им лијепо вријеме за грађевинске и сваке друге радове. Ми смо ту да помогнемо и савјетодавно и на сваки други начин. Да вам пренесемо своја искуства и знања уколико то будете сматрали корисним и потребним.

Срећно и видимо се у Новој Вароши.

Милован Бјелица
Начелник општине Соколац