Футсалери соколачког Гласинца сутра ће у Невесињу играти полуфинале Купа Републике Српске против истоимене домаће екипе.

У репризи полуфинала из 2019. године, када је Невесиње избацило Гласинца, овај пут Сокочани желе да направе корак више и пласирају се у финале. Ове сезоне су се већ састајали два пута, на Сокоцу је славио Гласинац 4:3, а у Невесињу је било 6:3 за домаће. Те 2019. године Невесиње је освојило дуплу круну, али је неправедно остало без пласмана у Премијер лигу Босне и Херцеговине, али у Гласинцу су спремни сасда за реванш и да пробају доћи до финала.

– Знамо да нас чека изузетно тешка утакмица. Засигурно неће бити лако. Сви знамо колико је Невесиње озбиљна екипа и стање на табели ове сезоне не показује реално њихов квалитет. Уз то играју на свом терену, а исто тако јако добро знамо колико је тешко играти тамо. Ипак, нећемо се унапријед предати, идемо да дамо све од себе и да пробамо да се пласирамо у финале Купа. То би био лијеп начин за завршетак ове сезоне, рекао нам је Дејан Дебелногић, првотимац Гласинца.

Утакмица Невесиње – Гласинац игра се сутра од 19.30, док се у другом полуфиналу од 18.00 састају Челинац и Полицајац.