Број такмичара: 26
Број вођа екипа: 1
Број такмичара – ПАРА МОСИ: 0
Број вођа екипа – ПАРА МОСИ: 0
Руководство: 1

  • Спортске гране: стони тенис, планинарство, мали фудбал, одбојка на пијеску, риболов
  • Спортске гране – ПАРА МОСИ: нема

Општина Ново Горажде (првобитно Српско Горажде, а затим кратко вријеме и Устипрача) основана је 28. априла 1993. године. Са околним општинама историјски чини подручје Старе Херцеговине, а географски Горњедрински регион.

Општина Ново Горажде простире се на 125 км2 и чини је тридесетак већих насеља са 3117 становника.

Бројни трагови, који датирају још из доба неолита, свједоче о постојању људских насеља у овом дринском, жупском крају. Из богате историје овога подручја издвајамо следеће културно историјске знаменитости:

– Црква „Светог Георгија” у Доњој Сопотници, задужбина Херцега Стефана Вукчића Косаче. У периоду од 1519. до 1523. године у цркви је радила ћирилична штампарија, друга по старини на Балкану, а прва на просторима данашње Босне и Херцеговине,

– Средњевијековно утврђење – град замак Самобор саграђено у XV вијеку са доминантном кулом Херцега Стефана,

– Из турског периода датира културно-историјски споменик Турбе беговске породице Сијерчића

Ново Горажде, у правом смислу ријечи, представља малу тачку на географској карти свијета, у којој се укрштају значајни и важни путеви, ријеке, сударају цивилизације, мијешају нације, вјере и обичаји. Све то чини град који тек у амбициозним развојним плановима стреми да буде знатно већи, значајнији и привлачнији за живот, рад и стваралаштво људи.

Ново Горажде се граничи са општинама Рогатица, Чајниче, Горажде, Рудо и Фоча.