Доласком јесени, почетком нове школске године, и ПК „Ника“ започиње нову такмичарску сезону. Ова плесна година за плесаче соколачког клуба отворена је активним припремама и тренинзима, те уласком у реализацију новог пројекта.

– Пројекат „Мјузикл осјећања“ подразумијева бесплатне радионице за јачање животних вјешина кроз плес и форум театар – скуп позоришних вјежби, игара и техника са циљем развијања позоришног језика код свих којима је потпуно или дјелимично одузето право на дијалог. Почео је 5. септембра и трајаће пет мјесеци, а обухвата дјецу узраста од једанаест до петнаест година. Основни смисао радионица је да учесници кроз креативни процес стварања тематских плесних кореографија и глуму освијесте своје емоције, науче препознати емоције других и испољавати их на друштвено прихватљиве начине. Пројекат је подржан у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану – ReLOaD, који финансира Европска унија, а имплементира Развојни програм уједињених нација. Прошле године смо имали слично искуство. Реализовали смо, такође, у оквиру ReLOaD програма пројекат „Ја сам за плес“ за дјецу предшколског узраста – истакла је предсједница клуба „Ника“ Јована Вујичић.

Она је додала да су активности у виду тренинга почеле нешто раније, због припрема за нова такмичења.

– Почетком октобра наступићемо на припремном турниру у Сарајеву, потом квалификационом у Бањалуци, а највећи циљ биће наступ на завршном турниру IDO Grand prix у Скоплљу од 15. до 17. новембра. У питању је турнир Свјетске плесне организације, гдје ће учествовати сви државни, европски и свјетски прваци 2019. године из свих плесних стилова – открила је Вујичић.

Почетком септембра почео је и упис нових чланова у ПК „Ника“ у Сокоцу, те у Сарајеву, гдје имају своје просторије.