Џудо клуб „Олимпик“ из Сокоца, учествовао је претходног викенда на Меморијалном турниру „Милош Остојић“ у Источном Новом Сарајеву и освојио три медаље, по једну, златну, сребрну и бронзану.

Тренер овог клуба Милорад Ђуровић је за „Инфо радио“ казао да се такмичење одвијало у два дана и да је наступило преко 560 такмичара из региона.

– Учествовали су високорангирани борци из својих земаља, али и поред тога, наши џудисти су иза себе оставили запажене и добре мечеве. У својим категоријама прво мјесто освојили су Нађа Којић, друго Павле Вукојичић и треће Лазар Војиновић. Задовољан сам наступом и осталих такмичара „Олимпика“ који су у јакој конкуренцији остали без медаља. Искуство и стаж, нису били на нашој страни, али показали смо, да смо достојни противници и да ћемо се у будућности потрудити, како би остварили још боље резултате – навео је Ђуровић.

Он је изразио захвалност соколачкој фирми „МК петрол“ која је Џудо клубу „Олимпик“ поклонила више од 20 спортских тренерки.

Наредног мјесеца, пред соколачким џудистима је турнир у Угљевику, а до тада настављају тренажни процес са пуним капацитетом и радом.