Боксери соколачког „Гласинца“ наступили су на два значајна такмичења. У петак, 18. октобра, представили су се на Међународном турниру олимпијског и професионалног бокса, а у недјељу 20. октобра, такмичили су се у овиру 2. кола Премијер лиге БиХ за младе такмичаре, одржаном у Тузли.

Млади боксери Вељовић Лука и Вук Мичић потврдили су свој избор за репрезентацију БиХ, која ће од 26. октобра до 2. новембра наступати на Балканском првенству у Анталији у Турској.

Према ријечима тренера Предрага Бартуле, Вук Мичић се одлично представио у Сарајеву, гдје је побједом над Бактић Фахрудином из Сарајева, изазвао одушевљење публике у Дому младих.

– У другом колу Премијер лиге наступала су наша три такмичара. Поново су славили Лука Вељовић и Милица Чанчар, док је млада такмичарка Марија Амовић имала неријешен меч, који је проглашен за најборбенији, па је тако у наш БК стигао пехар. С обзиром да смо тренирали и током љетње паузе, сви позитивни резултати за мене су очекивани, казао је Бартула.

Бартула истиче да су добили сагласност Савјета за спорт општине Соколац, пред одлазак на Првенство Балкана, те да очекује подршку општинског руководства.

– Надам се да ће се наћи средства за одлазак наших такмичара у Анталију. У наредном мјесецу нас очекују још два кола Премијер лиге за млађе и старије такмичаре, чиме би се привеле крају активности планиране за ову годину, казао је Бартула.

Балканско првенство у Турској окупиће боксере из преко десет земаља. Старији такмичари ће имати прилику да се изборе за одлазак на Олимпијске игре, док ће за младе боксере ово бити одлична прилика за афирмацију.