Кошаркаши Славије и Сокоца одмјерили су вечерас снаге у Источном Сарајеву у комшијском, али и дербију кола комплетног првенства.

Постојали су сви предуслови за прави кошаркашки спектакл у лијепо испуњеној дворани Славије, али на крају свега неславан крај при резултату 71:71, на тринаест секунди до краја.

Послије поена Печенице, Соколац долази до водства 71:69 и Славији остаје 13 секунди за напад. Тренер домаћих, Александар Дамјановић, је звао тимеоут и кренуло се из поља напада. На извођењу, Игор Ђерић добија неспортску због, по мишљењу судија, фаула прије извођења лопте у игру. Погодио је оба бацања Душан Елез, а онда се опет кренуло на извођење аута. Ту сада Филип Зелић према мишљењу арбитара прави неспортски фаул прије увођења лопте у игру и Славија добија поново бацања и лопту са стране. То је била кап која је прелила чашу незадовољства код гостију, који крећу према судијама данашњег меча, а онда и напуштају паркет незадовољни њиховим арбитрирањем.

Најефикаснији у екипи Славије био је Дарко Дамјановић који је убацио 22 поена и додао осам скокова, али је и био ван терена за завршницу меча због пет фаулова. Душан Елез је убацио 18 поена. Код гостију, Немања Станковић је убацио 17 поена, али је и напустио паркет у 3/4 због двије неспортске грешке, а Немања Печеница је убацио 16 поена.

ОКК СЛАВИЈА – КК СОКОЛАЦ 71:71 – прекид (21:15, 17:19, 23:23, 10:14)

Спортска дворана Славија
Гледалаца: 300
Судије: Давор Скендерија, Славен Бабан и Драгослав Рађевић

СЛАВИЈА: Његовановић 7, Шеховац 1, Тунгуз 3, Кљештан 11, Д. Дамјановић 22, Ребић, Елез 18, Л. Дамјановић. Н. Дамјановић 6, Пејичић, Крунић

Тренер: Александар Дамјановић

СОКОЛАЦ: Печеница 16, Станковић 17, Бојовић 8, Пајић 8, Ковач 14, Зелић, Абазовски, Радовић, Ђерић 8, Шалић, Гутаљ, Копривица

Тренер: Томислав Тамбурић