На спортској манифестацији „ Међународни атлетски митинг Соколац 2019“ и Првенство Републике Српске , којe је одржано по 19. пут традиционално, на стадиону „Бара“ у суботу трећег августа, учествовало је више атлетичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

Учесници првенства Републике Српске у сениорској конкуренцији такмичили су се у 14 атлетских дисциплина.

Тренер Атлетског клуба „Гласинац“ Неђо Ђуровић рекао је да је „ Међународни атлетски митинг Соколац 2019“ најстарији атлетски митинг у РС и БиХ, и додао:

– Што се тиче атлетских борилишта на стадиону „Бара“ у Сокоцу, она су у одличним функцијама, и сви који долазе имају само ријечи хвале за услове одржавања спортских такмичења у атлетици, а и сам спортски комплекс у Сокоцу. По програму такмичења, атлетичари АК“Гласинац“ такмичили су се у 14 мушких и женских дисциплина. Највише очекивања у остварењу најбољих резултата, и овај пут било је од домаће атлетичарке Младене Петрушић, која је у последњих пет година најбоља атлетичарка на простору РС и БиХ, али и младе репрезентативке Саре Лучић која се такмичи у дисциплини скок у вис, као и осталих атлетичара и атлетичарки из нашег клуба, рекао је Ђуровић, и додао:

– Петнаест година већ имамо тартан стазу на стадиону у Сокоцу, и од тада су и кренули најбољи резултати. До сад имамо 26 балканских медаља, сениорских и јуниорских наших атлетичара и атлетичарки, 30 рекорда БиХ, такође наших спортиста, од пионира до сениора. Ми смо један од водећих клубова и наши спортисти низали су и нижу и садa велике успјехе.

A успјеси ни овај пут нису изостали. На „Међународном атлетском митингу Соколац 2019“ и Првенству Републике Српске, одржаном јуче у Сокоцу, највише златних медаља ( осам) освојили су атлетичари АК“Борац“ из Бањалуке, док су атлетичари „Гласинца“ освојили шест златних медаља.

Неприкосновена и овај пут била је атлетичарка Младена Петрушић освојивши три златне медаље, дисциплине : 100м препоне, скок у даљ и штафета 4×100м.

Сара Лучић атлетичарка „Гласинца“ окитила се златном медаљом у дисциплини „скок у вис“, прескочивши 175цм.

У „троскоку“ најбољи је био Михајло Мемедовић, а скоком од 13,36цм освојио је златну медаљу.

У дисциплини „бацање копља“, хитцем од 65,50цм, прво мјесто и златну медаљу освојио је Александар Лучић атлетичар „Гласинца“, док је сребрну медаљу освојио Ратко Ђуровић такође атлетичар „Гласинца“.

Неђо Ђуровић, тренер у АК „Гласинац“ најавио да ће се 10 и 11.августа у Скопљу одржати екипно Првенство Европе на коме ће учешће узети атлетичари/ке из Сокоца, а потом и на Балканским играма у Бугарској.

И ове године промотер такмичења била је југословенска репрезентативка Снежана Пајкић Јоловић, потпредсједник Атлетског савеза Републике Србије и шампионка Европе, а поред Снежане, јуче су такмичења на стадиону „Бара“ пратила такође, велика атлетска имена, попут Здравке Ристичевић Ристић врхунске атлетичарке бивше Југославије и Радиславке Рачић вицепрвакиње Европе у атлетици.

Организатор митинга „Соколац 2019“ је, домаћин и технички организатор соколачки Атлетски клуб „Гласинац“, уз подршку општине Соколац.

У Сокоцу је за потребе одржавања 56. Међуопштинских омладинских спортских игара /МОСИ/ извршена репарација тартан стазе,реконструкција трибина градског стадиона, те постављена расвјета и уређен паркинг простор, што Спортски центар у Сокоцу сврства међу најбоље у БиХ.

Наредних дана атлетичари-ке Гласинца спремаће се за нове резултатске успјехе и рекорде на предстојећим такмичењима.