Чланица соколачког Карате клуба “Гласинац” Исидора Боровчанин освојила је златну медаљу на Сениорском првенству Републике Српске у дисциплини кате појединачно, док је њена клупска колегиница Марија Ђурковић освојила сребро у дисциплини борбе појединачно до 50 килограма.

Тренер “Гласинца” Миодраг Боровчанин рекао је да је Исидора на Сениорском првенству Српске, које је јуче одржано у Бијељини, још једном потврдила да је у самом врху карате спорта у Српској.

“Ове медаље много нам значе јер наш клуб никада није прекидао континуитет да се такмичи у овој категорији која треба да буде тежња за сваког ко вјежба карате, јер сениорски карате је управо фаза када се све тајне овог спорта показују на најбољи начин”, истакао је Боровчанин.

Он је нагласио да је ово такмичење, уз присуство свих клубова из Српске, квалификационо за предстојеће првенство БиХ.

Сениорско карате првенство Републике Српске – поједниначно и екипно, одржано је јуче у Бијељини, у складу са свим препорученим мјерама заштите од ширења вируса корона, након што је два пута одлагано због епидемилошке ситуације у Српској.

Организатор првенства је Регионални карате савез БМСиП и Карате Савез Републике Српске, а техничка организација је повјерена Карате клубу “УНСУ” из Бијељине.

Генерални покровитељ је био град Бијељина.