На Сокоцу је одржана “Хумана спортска недјеља” за помоћ трогодишњој Ивани Бјелогрлић из Источног Сарајева за чије лијечење у иностранству је потребно 250.000 евра.

Предраг Добриловић, један од организатора акције током које су спортисти и посјетиоци редовних прволигашких утакмица играних до синоћ прикупили 1.030 КМ, рекао је Срни да је идеја настала спонтано јер су три соколачка прволигашка клуба играла утакмице редовних кола јуче у Спортској дворани на Сокоцу.

– Жељели смо да помогнемо и то је допринос спортиста и посјетилаца утакмица играних за један дан у нашој општини – истакао је Добриловић.

Играло се под слоганом “Наше утакмице су важне, али Иванина је најважнија”.

Добриловић је подсјетио да су спортски сусрети почели у 10.00 часова утакмицом у којој су пионирке “Гласинца” изгубиле резултатом 3:1 од Одбојкашког клуба “Хан Пијесак” у седмом колу Омладинске лиге Републике Српске.

Сенироке “Гласинца” побиједиле су “Дрину” из Зворника резултатом 3:0 у утакмици деветог кола Прве женске одбојкашке лиге Српске.

Футсал клуб “Гласинац” побиједио је екипу “Брода” резулатом 8:4 у трећем колу Прве футсал лиге Републике Српске.

Кошаркашки клуб “Соколац” у сусрету који је игран синоћ од 20.30 побиједио је “Будућност” из Бијељине резултатом 91:75 у утакмици седмог кола Прве лиге Српске.

Нина Бјелогрлић, мајка трогодишње Иване из Источног Сарајева, раније је изјавила новинарима да је у септембру прошле године овој дјевојчици дијагностификован карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједиле операција, те хемотерапија зрачењем, али су најновији прегледи показали да се болест проширила и захтијева даље лијечење.

За новчану помоћ за лијечење Иване Бјелогрлић, јединице Нине и Јеленка, отворен је намјенски жиро рачун у Интеса Санпаоло банци Сарајево, број 1541029988405703