На Атлетском митингу и два првенства наступило око 150 такмичара

На Атлетском митингу на Сокоцу, и два првенства Републике Српске за млађе пионире и сениоре, наступило је око 150 такмичара из 25 атлетских клубова, 17 из Српске, те осам из Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

Тренер соколачког Атлетског клуба /АК/ “Гласинац” Неђо Ђуровић рекао је Срни да је данашњи митинг протекао у знаку добрих резултата, остварени су очекивани резултати атлетичара у сениорској и пионирској конкуренцији Српске са којима се улази у завршну фазу овогодишње атлетске сезоне, обиљежене тешким условима за рад и тамичења због пандемије.

Он је међу атлетичарима, који су наступили ван конкуренције, похвалио олимпијца из Зенице Месуда Пезера који је данас бацио куглу 20,07 метара, што је свјетски резултат.

Према његовим ријечима, оправдана очекивања за освајање златне медаље у скоку увис остварио је првак Балкана Марко Шуковић из АК “Требиње”, али је нешто бољи резултат постигао Емир Ровчанин из АК “Полет” из Пријепоља, наступом ван конкуренције.

У трци на 5.000 метара за жене најбоља је била Луција Кимани из Бањалуке.

Ђуровић је нагласио да су атлетичари “Гласинца” освојили укупно 19 медаља од којих су златне припале Младени Крајишник у скоку удаљ, Сари Лучић у скоку увис, Александару Лучићу у бацању копља, те пионирима Алекси Бакмазу на 60 метара и Тамари Тошић у бацању кугле.

Он је изјавио да је задовољан и резултатима које су постигли атлетичари домаћег “Гласинца”, међу којима је наступила, након дуже паузе, вишеструки балкански шамипион Младена Крајишник /Петрушић/ освојивши двије медаље.

Јубиларни 20. Атлетски митинг на стадиону “Бара” отворио је начелник општине Соколац Милован Бјелица и истакао да је локална управа створила све услове за успјешан рад АК “Гласинац”, који је технички организатор ове спортске манифестације.

Он је додао да су соколачки атлетичари постизали значајне резултате од локалних до балканских такмичења.

Предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић изразио је захвалност соколачком атлетском клубу за још једно успјешну организацију, којим су оправдане тврдње да је Соколац традиционално извор великих талената у “краљици спортова”.

Он је, овом приликом, најавио први “Свесрпски атлетски куп” који ће бити одржан 15. септембра у Требињу, захваљујући сарадњи Атлетског савеза Републике Српске и Атлетског савеза Србије.