Рукометни клуб „Гласинац“ Соколац је минулог викенда учествовао на петом Међународном рукометном турниру „Бијељина handball cup 2021.“, који има традицију дугу пет година.

Захваљујући одговорном раду и труду, рукометаши „Гласинца“ су добили позив за учешће на поменутом турниру, гдје се такмичило 68 екипа са преко 1000 учесника у свим категоријама женског и мушког рукомета.

Према ријечима тренера Рукометног клуба „Гласинац“ Јована Боровчанина, соколачки рукометаши су се представили у добром свијетлу и у укупном пласману су освојили шесто мјесто.

– На турнир су ишли млађи чланови нашег тима и била је то прилика да их уведемо у рукометну игру, као и да виде како изгледа такмичење, јер су на овом турниру биле све екипе из региона које вриједе, односно које имају име и историју. Припала нам је шеста позиција, која је за нас реална и задовољавајућа – казао је Боровчанин.

Да је пред Рукометним клубом „Гласинац“ свијетла будућност, потврђује и позив Рукометне Академије „Динамо“ из Панчева и спортског директора Ненада Вучковића, дугогодишњег репрезентативца Србије и Црне Горе у рукомету.

– Задовољан радом наших тренера и квалитетом дјеце, Вучковић је изразио жељу да се у наредном периоду успостави сарадња између Рукометне Академије „Динамо“ из Панчева и Рукометним клубом „Гласинац“. Његова намјера је да дође са својим сарадницима у Соколац, да види игру наших рукометаша и инфраструктуру са којом располаже општина. Направили смо велики корак за будућност и опстанак нашег клуба и радујемо се успијеху наше дјеце у другим већим клубовима, јер преко ове академије њима се отварају врата и европских клубова, ако буду хтјели, ми ћемо се потрудити да им то и омогућимо – потврдио је тренер Боровчанин.

Почетком септембра на Међународном турниру који ће се одржати у Високом, а на који долазе клубови из Србије, Црне Горе, Хрватске и Федерације Босне и Херцеговине, учествоваће РК „Гласинац“ једини из Републике Српске, који већ четврту годину заредом добија позив. У питању је категорија дјечака, који су 2004. годиште.

– Након тог турнира, од 15. до 18. септембра учествоваћемо на Међународном турниру у Сарајеву, који ће се одржати под покровитељством М:тела, а који носи назив „Више од игре“. У октобру се наставља Лига РС, Кантонална лига и надамо се Сениорска Друга лига – Исток. Коначно смо добили чврста обећања да ће се организовати за шта смо се ми као клуб борили, да наша дјеца имају сениорски рукомет, који нажалост седам година не постоји у источном дијелу РС – констатовао је Боровчанин.

Рукометни клуб „Гласинац“ Соколац основан је 2011. године.