Каратисти „Гласинца“ освојили су на Регионалном првенству у Билећи 14 медаља у појединачној и екипној конкуренцији – седам златних, пет сребрних и двије бронзане, рекао је Срни тренер овог соколачког Карате клуба Миодраг Боровчанин.

Захваљујући овом успјеху, каратисти „Гласинца“ наступиће на Првенству Републике Српске за дјецу наредног викенда и на изборном турниру који ће бити одржан у априлу.

„Наши најмлађи чланови остварили су одличан резултат и заузели треће мјесто у генералном пласману“, навео је Боровчанин.

Златне медаље припале су Ањи Копривици у катама појединачно, Марији Ећимовић, Милици Јовановић, Лазару Мирковићу, Стефану Јањушу и Павлу Петрушићу у борбама појединачно, те дјечацима узраста од 12 и 13 година у борбама екипно.

Сребрне медаље освојили су Магдалена Марковић, Емили Војиновић, Душан Остојић, Давид Плакаловић у борбама појединачно, те дјевојчице узраста од 10 и 11 година у борбама екипно.

Бронзане медаље додијељене су Ведрану Вукојичићу у борбама појединачно и дјечацима узраста од 10 и 11 година у борбама екипно.

Регионално такмичење у каратеу за дјецу до 13 година одржано је у Билећи.