Џудисти соколачког „Олимпика“ освојили су чак десет медаља, међу којима је и једна златна, на Меморијалном турниру „Горан Самарџија“ у Источној Илиџи.

Тренер овог клуба Милорад Ђуровић рекао је Срни да је јуче прво мјесто и златну медаљу у својој категорији освојио Ђорђе Мухаремовић, друга мјеста и сребрне медаље Нађа Којић, Лазар Војиновић, Михајло Марјановић и Страхиња Нешковић, а трећа мјеста и бронзане медаље Свјетлана Петрушић, Јана Башевић, Василије Марјановић, Сергеј Подинић и Давид Лиздек.

Тренер Ђуровић је додао да млади џудисти полако завршавају сезону такмичења и да су показали да су на добром путу ка идућој сезони.

„Било је мечева са врло квалитетним борцима које смо добијали, што нам говори да у будућности очекујемо још боље резултате и настављамо са припремама за идуће такмичење“, нагласио је тренер „Олимпика“.

На другом Меморијалном турниру „Горан Самарџија“ у Источној Илиџи јуче је учестовало 40 џудо клубова са 450 такмичара из БиХ, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Словеније и Бугарске.

У организацији Џудо клуба „Фамос“ из Источне Илиџе јуче су се такмичили млађи и старији полетарци, млађи и старији пионири, те кадети.