Милорад Лале реизабран за предсједника Фудбалског савеза Сарајевско-романијске регије

Аутор: Марко Мухаремовић

Милорад Лале реизабран је на мјесто предсједника Подручног фудбалског савеза Сарајевско – романијске регије, одлучено је на Изборној скупштини овог Савеза одржаној јуче у Сокоцу.

Лале је након Скупштине рекао новинарима да су све тачке дневног реда једногласно усвојене и да се у Подручном савезу добро радило захваљујући подршци Фудбалског савеза Републике Српске.

Изборној скупштини, осим 40 делегата, присуствовали су предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић и генерални секретар Огњен Ваљић који су истакли да је Сарајевско-романијска регија битна за очување фудбала у Српској.

„Потрудићемо се да ставимо акценат на ову регију јер она то и заслужује. Свим клубовима из ове регије помоћи ћемо са 50 одсто котизације за такмичење и 50 одсто за трошкове службених лица. То ће сигурно бити значајна помоћ клубовима за њихов опстанак, а потом и за даљи развој“ рекао је Зељковић.

Он је навео да ће се Фудбалски савез РС у наредном период посветити развоју спортске инфраструктуре и изградњи терена са вјештачком травом у више градова Републике Српске. Зељковић је додао да је одлуком Извршног одбора ФСРС Прва лига проширена на 16 клубова како би се клубови са традицијом и историјом сачували, а затим и наставили развијати.

Фудбалски клуб „Фамос“ из Војковића од наредне сезоне играће Прву лигу РС, а предсједник Управног одбора овог клуба Маринко Божовић каже да је, усљед проширења лиге, Управа донијела одлуку да прихвати позив Фудбалског савеза РС за улазак у друштво прволигаша.

„Тренутно изводимо инфраструктурне радове на стадиону како би испунили све прописе и спремно дочекали старт Прве лиге Републике Српске. Поред изградње нових кућица за службена лица и резервне играче раде се и мјеста за камере, а комплетна ограда око стадиона биће замијењена. У наредном периоду планирамо да створимо услове за формирање помоћног стадиона“ истакао је Божовић.

Осим Изборне скупштине, у Сокоцу је јуче одржана и Извјештајна скупштина Подручног фудбалског савеза Сарајевско-романијске регије за 2019. годину.