Одбојка је мој живот, изабрала сам тај пут и не кајем се. Да ли сам могла више да постигнем, можда и јесам, а можда и нисам, да је требало, било би, овако је почела своју причу за “Независне” Милица Радовић (28), одбојкашица из Сокоца која већ годинама са великим успјехом наступа ван граница БиХ, а тренутно игра у Белгији за екипу Сатурнус.

Као врло млада и талентована напустила је родни Соколац још прије 14 година. Прва станица био јој је Београд и екипа Радничког, гдје је остала пет година и гдје је научила скоро све о одбојци.

“Ту сам уједно наставила школовање и остала пет година, играјући за све селекције, од кадетске до сениорске. Тај период у Радничком је најзначајнији у мојој каријери, техника и све научено тада су кроз године играња само надограђивани, да бих данас била одбојкашица каква јесам”, наглашава Радовићева, док одмара и тренира у Сокоцу.

Након Радничког одбојкашки пут наставила је у Јединству из Ужица, затим у Грчкој (Панаксиакос), Француској (Меригнак), да би онда услиједио повратак на бх. паркете, по једна сезона у Кули из Градачца и Јединству из Брчког.

“Након једне од најуспјешнијих сезона у мојој каријери, из Брчког сам отишла да играм у белгијски Сатурнус, чији сам члан четврту сезону узастопно. У Брчком сам освојила троструку круну уз историјски наступ у Лиги шампиона”, истиче Сокочанка са белгијском адресом и додаје:

“Издвојила бих и сезону 2018/2019. као једну од успјешнијих индивидуалних сезона. Играла сам финале Купа, освојила друго мјесто, а као круну једне такве сезоне добила сам награду МВП финала.”

Напомиње да је задовољна постигнутим у каријери, с тим да још има жељу за доказивањем, усавршавањем и да што дуже игра на врхунском нивоу, а признаје да има и неостварених жеља.

“Нека неостварена жеља засад коју планирам да испуним у наредним годинама је нека егзотична дестинација, можда Перу или Индонезија, никад се не зна. Живот којим живим је испуњен, краси га много другарстава на које сам јако поносна”, рекла је амбициозна Милица.

За крај је поручила како јој је ова пауза изазвана пандемијом вируса корона добро дошла како би што више времена провела са својим најближима.

“Оно што мени тешко, најтеже пада је раздвојеност од породице. Кућа је кућа и код куће је најљепше. Засигурно ми је пријала ова пауза и вријеме проведено са породицом усљед пандемије вируса корона. Сада енергично ишчекујем почетак нове сезоне у Белгији”, закључила је врхунска бх. интернационалка, која, занимљиво, никада није наступала за бх. репрезентацију.