Михајло Мемедовић: Рекордер БиХ и Српске у скоку у даљ за јуниоре

Члан Атлетског клуба /АК/ „Гласинац“ са Сокоца Михајло Мемедовић поставио је рекорде БиХ и Републике Српске у скоку удаљ за млађе и старије јуниоре и у седмобоју за млађе јуниоре наступивши ван конкуренције на Првенству Србије у вишебоју за све категорије одржаном у Београду.

Тренер АК „Гласинац“ Неђо Ђуровић рекао је Срни да је Мемедовић скоком удаљ од 6,98 метара постао и првак Србије наступајући ван конкуренције и да му је недостајало седам центиметара да испуни норму за Европско атлетско првенство.

Он је додао да је Мемедовић у дисциплини седмобој са 4.505 бодова остварио резултат бољи за 1.000 бодова од досадашњег рекорда БиХ за млађе јуниоре и да је постао првак БиХ у седмобоју за ову категорију.

Ђуровић је навео да је Мемедовић у седмобоју, такмичећи се на 60 метара, 60 метара са препонама, скоковима удаљ, увис и скоку с мотком, те у бацању кугле и трци на 1.000 метара у свим дисциплинама постигао лични рекорд, што је за сваку похвалу.

„Мемедовић је још једном показао да је велики потенцијал и будућност атлетике `Гласинца` јер је и на претходном дворанском првенству Србије у Београду показао да је спеман за нове рекорде“, истакао је Ђуровић.

Атлетски савез Србије био је организатор Првенства Србије у дворани у вишебоју за све категорије које је одржано минулог викенда у Београду.

Атлетичар „Гласинца“ наступио је на овом такмичењу са још два седмобојца из БиХ ван конкуренције.