Одбојкашица „Гласинца“ Маја Батинић потписала је уговор са грчим клубом са Крита „Neos oper Rethymno“. Ново искуство Мају очекује 23. августа, када би требало да отпутује на Крит. Према њеним ријечима радује је што ће поново сарађивати са грчким тимом, што јој је пошло за руком прије двије године када је наступала за кипарски „Неа Саламина“.

-Менаџер, који детаљно прати мој рад, предложио ме је руководству екипе на Криту и тако је дошло до новог ангажмана. Тим из града Ретимно има високе амбиције да се пласира у сами врх грчког првенства, чему ћу, надам се, допринијети. Уговор је потписан на једну сезону, тачније до краја маја сљедеће године. Прије двије године наступала сам за кипарски састав у Лимасолу. Нажалост, задесила нас је пандемија изазвана вирусом корона, која је стопирала читав свијет, па и кипарско првенство. Ипак, тај период ми је донио лијепо и квалитетно искуство – казала је Маја.

По завршетку уговора Мају засигурно очекује мјесто у матичном „Гласинцу“.

-Ове сезоне соколачки тим наступиће у подмлађеном саставу. Без обзира на то, у питању је добар састав играчица и надам се да ће се изборити за мјесто у самом врху табеле – оцијенила је она.

Маја Батинић је преданим радом до сада постигла значајне успјехе у одбојкашкој каријери. Нови уговор је доказ да пут ка успјеху почива на труду и залагању.