Члан соколачког Атлетског клуба „Гласинац“ Лука Кезуновић постигао је рекорд БиХ и Републике Српске у петобоју, освојивши 2.724 бода на Појединачном првенству БиХ у вишебојима које се одржава у Сарајеву.

Тренер „Гласинца“ Неђо Ђуровић рекао је Срни да је ранији рекорд који је прошле године поставио Кезуновић износио 2.490 бодова.

„Лука је добро радио ове године и резултат је морао доћи. Збир бодова би био већи за 100 да није било минималног преступа у скоку у даљ и задовољан сам као тренер што је остварио веома добар резултат за његову категорију“, изјавио је Ђуровић.

Кезуновић је рекао Срни да је нови рекорд постигао јуче захваљујући редовним тренинзима и жељи да покаже колико је напредовао у односу на прошлу годину.

Он је навео да је у петобоју овај пут у трци на 100 метара имао резултат 12,84 секунди, на 1.000 метара 2:47:00 минута, у скоку у даљ 5,18 метара, у скоку у вис 156 центиметара и бацању кугле 11,72 метра, што му је донијело укупно 2.724 бода, којима је поставио нови рекорд БиХ и Републике Српске, за дјечаке/старије пионире.

Лука Кезуновић је постигао рекорд у петобоју у категорији дјечаци, прошле године на Појединачном првенству БиХ у вишебојима.

Појединачно првенству БиХ у вишебојима је дводневна спортска манифестација у оквиру које се такмичења одржавају у Сарајеву.