лан Атлетског клуба “Гласинац” Лука Кезуновић поставио је рекорд БиХ и Републике Српске у седмобоју за старије пионире до 16 година са освојених 3.080 бодова, рекао је тренер Неђо Ђуровић.

Он је нагласио да је Кезуновић наступао ван конкуренције на Првенству Србије у седмобоју у Сремској Митровици и да је у укупном пласману заузео треће мјесто, иза двојице младих атлетичара Србије.

Ђуровић је нагласио да је Лука на 100 метара трчао за 13 секунди, скочио удаљ 5,22 метра, бацио куглу 11,33 метра, скочио увис 158 центиметара, на 100 метара препоне трчао 15,86 секуни, бацио копље 34,29 метара, а у задњој дисциплини побиједио у трци на 1.000 метра резултатом 2:51,38 минута, што му је донијело укупно 3.080 бодова.

– Овим резултатом Кезуновић је поставио рекорд БиХ и Републике Српске у седмобоју за старије пионире до 16 година – истакао је Ђуровић.

Ђуровић је навео да је на дводневном првенству Србије у седмобоју за старије пионире до 16 година одржаном минулог викенда у Сремској Митровици учестовало 25 такмичара.

Он је нагласио да су минулог викенда соколачки атлетичари били веома активни и додао да је члан “Гласинца” Сара Лучић на митингу у Новом Саду скочила увис 175 центиметара, што је одличан резултат за почетак сезоне.

Сара Лучић је репрезентативка Републике Српске и БиХ у скоку увис.

Атлетски клуб “Гласинац” основан је 2000. године на Сокоцу и један је од најуспјешнијих у Републици Српској по броју освојених медаља.

Наредног викенда атлетичари “Гласинца” учествоваће на Првенству БиХ за старије јуниоре.