Седам чланова Атлетског клуба „Гласинац“ из Сокоца узело је учешће на 15. Међународном атлетском митингу и појединачном Првенству Босне и Херцеговине за цицибане, одржаном у суботу, 19. септембра у Читлуку на стадиону „Баре“.

Тренер за млађе категорије дјеце АК „Гласинац“ из Сокоца Срна Рајак је истакла да су на такмичењу учествовала 24 клуба из БиХ, а да су соколачки атлетичари остварили значајне резултате.

– Лука Кезуновић који је 2006. годиште, категорије „дјечаци“ је у дисциплини трка на 1000 метара освојио прво мјесто са резултатом 2:50:16:, док се Тамара Тошић из категорије „пионирке“ такмичила у бацању кугле и освојила златну медаљу са резултатом 9,06 метара. Такмичиле су се и млађе категорије, међу којима је Маја и Ана Бољанић, Емилија Радоњић, Јована Шука и Алекса Бакмаз. Они нису освојили медаље, али су постигли сјајне резултате и њихово вријеме тек долази – нагласила је Рајак.

У недјељу, 27. септембра у Сокоцу, на стадиону „Бара“ одржаће се Првенство Републике Српске за сениоре и пионире и Међународни атлетски митинг „Соколац 2020“. Из АК „Гласинац“ очекују да ће се одазвати сви клубови из РС, а такмичења ће бити организована у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и мјерама превенције Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације. Почетак такмичења планиран је за 14 часова.