Светосавски кошаркашки турнир 2002.године у Сокоцу, међу љубитељима овог спорта остао је запамћен по званичном опроштају од кошарке Зорана Копривице – Лале. Пуне 24 године он је бранио боје КК ,,Гласинац”, одиграо преко 1.300 утакмица и постигао око 30.000 кошева. Само у вријеме служења војног рока стасити Сокочанин накратко је прекинуо успјешну каријеру. Најчешће центар, а по потреби и крило, увијек борбени Лала, био је судионик свих успјеха ,,Гласинца”, од његовог оснивања.

Све је почело 1977.године, када је као средњошколац учествовао у формирању клуба, а из дугогодишње каријере издавају генерацију с почетка деведесетих година.

– У првенству пред почетак рата, након 22 побједе и само једног пораза, пласирали смо се у јединствену лигу БиХ. Била је то сјајна генерација ,,Гласинца” са шест двометраша и добрим играчима на свим позицијама, што је уз два појачања из КК ,,Босна” (Белић и Пашић), обећавало даље напредовање клуба, који је три сезоне узастопно прелазио из нижег у виши ранг. Није нас могла да заустави ни чињеница да смо све утакмице играли на Илиџи. Зауставио нас је рат, прича Копривица.

Екипа КК ,,Гласинац” која је 1988.године освојила треће место на МОСИ играма у Ариљу (стоје: З.Косорић, С.Косорић, Благојевић, Радовић, Џиндо, Илић и секретар клуба Боровчанин; чуче: Копривица, Лиздек, Новаковић, Глуховић и вођа екипе Цвијетић)

Играч ,,лаке руке”, борбен али увијек коректан, био је миљеник соколачке публике, па и онда када је са ,,вишком килограма” и у поодмаклим годинама био примјер како се бране боје свог клуба.

Из низа блиставих резултата, Лала издваја пласман у четвртфинале Купа БиХ, када се његов тим састао са репрезентацијом Сарајевског гарнизона, у којој су играли Ацо Петровић, Вучевић, Цвјетичанин, Зовко и други, тада познати југословенски кошаркаши као и треће мјесто на МОСИ играма у Ариљу 1988.године.

Због недостатка спортске дворане, паузе у кошаркашким првенствима биле су дуге, а то вријеме Лала је упражњавао бавећи се смучарским трчањем. Члан Смучарског клуба ,,Гласинац” био је 15 година, а као судија учествовао је Зимској олимпијади у Сарајеву. Након завршетка кошаркашке каријере био је ангажован у раду Ски клуба ,,Гласинац-Караван”, чије је интересе заступао и у Скупштини Смучарског савеза БиХ. У сваком случају, његово искуство и однос према спорту може да послужи као примјер младим спортистима.