Фудбалери Гласинца играју сјајно на почетку нове сезоне на друголигашком „Истоку“. Сокочани су послије комшијског дербија против Романије (5:1) други на табели са 13 бодова, три мање од водећег Јединства из Броца.

Тренер Сокочана, Огњен Крешталица, за наш портал каже да се ни сам није надао оваквом резултату, поготово што је и Романија јако квалитетна екипа и што су лоше ушли у меч.

– Добро смо одиграли утакмицу. Нисам се надао оволиком резултату. Ми када кући играмо и када смо комплетни нас тешко ко може добити. То смо и прошле сезоне доказали када смо побиједили Слогу Горње Црњелово, Фамоса, одличне екипе. Нама је мало проблем на страни јер не иду ми сви играчи. Момци раде и тешко нас је све окупити, па на гостовањима буде комбинован састав. Али, кући када играмо и када су сви ту, онда нас је јако тешко добити. Може се десити, али ријетко, рекао је за СпортДЦ Огњен Крешталица, па додао:

– Романија је одлична екипа, имају јако доброг тренера, имају неке одличне играче, Марка Благојевића који је некада играо на Сокоцу, доброг голмана Јокића, баш добру екипу. Ми смо нешто лошије ушли у утакмицу првих петнаест минута, примили смо и тај гол, али послије тога смо се консолидовали, преузели игру и на крају 5:1. Нисам се томе надао, али ето, тако се отворило.

Пред Гласинцом је гостовање у Сребреници код Губера, који не игра као претходне сезоне, али на свом стадиону су и даље без грешке са три побједе.

– Обећали су играчи да ће се потрудити да крену сви у Сребреницу. Надам се добром резултату. Пробаћемо да не изгубимо, па видјећемо шта ће се десити. Ако будемо комплетни, можемо до повољног резултату.

Ове сезоне друголигашки „Исток“ је поприлично изједначен. Претходних сезона готово увијек је била једна екипа која је одскакала од остатка конкуренције, прошле сезоне и двије, али сада сви очекују неизвјесну лигу до краја.

– Прошле сезоне је била баш убједљива Слога, био је ту и Фамос. Ове сезоне ту нема неког фаворита. Свако свакога може побиједити. Ми ћемо пробати нешто из трећег плана ту да се угурамо у врх. Видјећемо каква ситуација буде на полусезони, па ако видимо да можемо гањати то прво мјесто онда ћемо пробати довести пар играча гдје нам буде требало и онда из тог неког другог, трећег плана пробати нешто.

Крешталица не би имао ништа против ни да се прволигашки фудбал пресели на „Бару“ наредне сезоне.

– Када бисмо били први, што да не. Фалила би нам 3-4 играча, можемо овдје из околине неке наћи играче спремне да играју за нас тај ранг такмичења. Наравно, далеко је то све, али када би се указала прилика што да не.