СТРЕЉАЧКИ КЛУБ ГЛАСИНАЦ

Основан 2.априла 2012.године

ГРБ

АДРЕСА

Цара Лазара бб

ТЕЛЕФОН

+387 (0) 65 681 881

E-mail

skglasinac@gmail.com

Јанковић Драженко

+387 (0) 65 681 881

Предсједник Управног одбора

Новости из клуба

459FanovaLajkuj
8PratilacaZaprati

САДАШЊОСТ

Клуб је основан 2. априла 2012.године. Захваљујући интересовању младих, али и добрим резултатима постигнутим у јулу на 49. МОСИ играма у Беранама стрељачка секција је прерасла у озбиљан спортски колектив. Званична регистрација у судски регистар извршена је у августу 2012. године.

Према Плану и програму рада Стрељачког клуба „Гласинац“ реализују активности по питању праћења система такмичења за све категорије по Календару такмичења Стрељачког савеза РС, као и активности набавке спортске опреме и реквизита потребних за свакодневне тренинге и учешћа спортиста на такмичењима.

За кратко вријеме постојања створени су одлични услови за тренинге и такмичења. Набављени су моторићи за покретне мете, купљене пушке уз подршку спонзора  те родитеља такмичара. Остварена сарадња са Оружаним снагама БиХ. Постоји интересовање младих за овај спорт и већ се проширила сарадња са свим стрељачким Клубовима на нивоу РС и БиХ. Стрељачки клуб је домаћин сада већ традиционалног Илинданског турнира као и такмичења на нивоу РС првенство за сениоре-ке.

ИСТОРИЈАТ

Од значајнијих успјеха у протеклом периоду могу се издвојити:

  • друго мјесто –  прво коло, лига пионира Републике Српске
  • треће мјесто – треће коло, лига пионира Републике Српске
  • пионирска и јуниорска екипа која је на првенству РС освојила друго мјесто
  • сениорска екипа која је заузела друго мјесто у финалу Купа РС
  • 3. мјесто екипно на сениорском првенству Републике Српске у гађању ваздушном пушком домаћег и међународног програма

Треба истаћи и добре резултате и освојене медаље на турнирима у Рогатици, Угљевику, Гацку, Требињу…

Запажени резултати су постигунути на 52. Међуопштинским омладинским спортским играма у Пожеги. Мушка екипа направила је изненађење и побиједила у конкуренцији од 10 општина. Да је конкуренција била јака говори податак да су имали исти број резултата као и стријелци из Ужица. Женска екипа била је другопласирана, а у појединачној конкуренцији Иван Ђурковић и Јована Мачар  освојили су сребрене медаље у конкуренцији  од 30 такмичара.

Чланови Стрељачког клуба су добитници општинских признања проглашавани међу најуспјешније спортисте у категорији перспективних и сениора.