СТОНОТЕНИСКИ КЛУБ ГЛАСИНАЦ

Основан 26.јуна 1998.године

ГРБ

АДРЕСА

Омладинска 2

ТЕЛЕФОН

+387 (0) 65 703 787

E-mail

ivana.jeftic@opstinasokolac.net

Цуровић Миломир

+387 (0) 65 703 787

Предсједник Управног одбора

Новости из клуба

САДАШЊОСТ

Клуб је основан 26.јуна 1998.године.

Тренутно стонотенисерски клуб „Гласинац“ своди на учешће на међуопштинским омладинским спортским играма (МОСИ), што је највећа манифестација аматерског спорта у јужном дијелу Европе. Такмичари су из дијела Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БиХ.

Стонотенисери „Гласинца“ из Сокоца на „МОСИ“ такмичењима  имају запажене резултате и дају допринос нашој општини да освајају и буду цјелокупни побједници „МОСИ“ такмичења.

ИСТОРИЈАТ

Почетак стонотенисерског спорта

За стонотенисерски спорт у Сокоцу можемо рећи да је свој успон имао послије одржаванја свјетског првенства у стоном тенису у Сарајеву 1973. године (СТЕНС-73).

Межу првим стонотенисерима, под водством наставника Петровића Миодрага и Бечановић Ђорђа (први предсједник клуба) били су: Боровчанин Вељко, Војновић Момир, Одовић Небојша, Томић Предраг, Бечановић Небојша, Мијатовић Душко, Сорак Миодраг, Благојевић Мирослав, Бартула Драган, Шука Бошко, Зорановић Предраг, Цвијетић Славко, Маџгаљ Раде, Беатовић Миланко и други.

Стонотенисери Сокоца имали су запажене резултате како на републичком тако и на државном југословенском нивоу. Један од запаженијих резултата имао је Сорак Миодраг-Буцко. Он је на државном пионирском првенству у Загребу освојио пето мјесто. Занимљиво је истаћи да га је из даљњег такмичења избацио Илија Лупулеску, који је касније постао један од најбољих југословенских стонотенисера.

Поновно оснивање клуба

Дана 26. јуна 1998. године поново се оснива стонотенисерски клуб „Гласинац“ Соколац. (Прекид рада овог клуба био је због последњег рата).

Велике заслуге за поновно активирање стонотенисерског спорта имали су: Боровчанин Вељко, Војиновић Момир, Тупајић Драган, Маџгаљ Раде и Цуровић Миломир. Посебне заслуге за стонотенисерски спорт је имао Раде Маџгаљ, који је за кратко вријеме свог тренерског рада почео остваривати запажене резултате у овом спорту са следећим стонотенисерима: Клисара Наташа, Косорић Жарко, Цуровић Ивана и Горана, Ногоштић Славиша, Грујић Ана и Јована, Савић Зоран, Војновић Милијана, Башевић Нина, Маловић Јелена, Боровчанин Младен и други.

Морамо истаћи да претходно наведени стонотенисери су били изузетно талентована генерација и за само неколико мјесеци тренирања почели су остваривати запажене резултате. Клисара Наташа и Цуровић Ивана у игри парова за јуниорке у 1998. години освојиле треће мјесто на републичком нивоу. Цуровић Ивана на „ТОП 12“ у конкуренцији кадеткиња у Бања Луци, 1998. године, освојила је треће мјесто. Косорић Жарко и Савић Зоран у конкуренцији парова за јуниоре освојили су треће мјесто на републичком нивоу, затим Цуровић Горана и Војиновић Милијана освајају треће мјесто у конкуренцији пионирки.

Највећи успјех стонотенисерског клуба „Гласинац“ је учешће Клисаре Наташе са репрезентацијом БиХ на европско јуниорско првенство у Португалију.