ЏУДО КЛУБ ОЛИМПИК

Основан у децембру 2017.године

ГРБ

АДРЕСА

Брејаковићи бб

ТЕЛЕФОН

+387 (0) 65 751 334

E-mail

nemanja1978@gmail.com

Ђуровић Милорад

+387 (0) 65 751 334

Предсједник Управног одбора

Новости из клуба

564FanovaLajkuj
472PratilacaZaprati

САДАШЊОСТ

Клуб је основан у децембру 2017. године. Основали су га ентузијасти Милорад Ђуровић, Милош и Бранко Ђокић, Стефан Зечевић, Драган Орашанин, Бојан Копривица, Лука Чолић (тренер), Милан Тошић, Млађо Вукојичић, Немања Тодоровић, Страхиња Kрунић.

Клуб има 30 активних чланова, младих од 5 до 35 година; њих 20 чине подмладак, док њих 10 имају појас. Црни појас имају Милош Ђуровић, Милош и Бранко Ђокић, Драган Орашанин, Страхиња Крунић, Млађо Вукојичић.

Да би се могло полагати за појас потребно је минимално годину дана вјежбања и активности у овом спорту. Појас се може добити на полагању или на основу доброг резултата на такмичењу. До црног појаса се стиже на основу дугогодишњег рада и добрих резултата. Клуб окупља дјецу из школе, сарађује са наставницима и професорима физичке културе. Добили су салу у старој полицијској станици коју користе за тренинге. Сала има површину око 70 квадратних метара, имају двије свлачионице. Сада је Олимпик клуб који окупља младе мушке популације, а циљ им је да прошире активности тако што ће укључивати и дјевојчице да се баве овим лијепим спортом.

ИСТОРИЈАТ

Оснивачи клуба су имали запажене резултате – Лука Човић, Милорад Ђуровић, Страхиња Крунић били су прваци Републике Српске и Босне и Херцеговине. Бранко Ђокић, Милош Ђокић, Драган Орашанин су прваци Републике Српске и вицешампиони Босне и Херцеговине. Страхиња Крунић се такмичио на Балканском првенству 2011. године. Тренинзи у клубу се одржавају четири пута седмично. Имају и додатне тренинге у теретани, на атлетској стази или на трим – стази.