Соколачки Карате клуб „Омладинац“ добио је три регионална првака на првенству у Билећи, рекао је Срни тренер Огњен Шаровић, те најавио добре резултате и на предстојећем Првенству Српске.

Прва мјеста на Регионалном првенству за дјецу до 13 година освојили су Павле Ерић, Никола Мијатовић и Новак Цвијетић, друга Андреј Јововић, Немања Савчић и Лазар Марковић, а треће мјесто Павле Пајић.

У екипној конкуренцији у дисциплини борбе дјеце од 11 до 12 година и дјеца од 12 до 13, чланови „Омладинца“ освојили су друга мјеста и испунили очекивања тренера.

Шаровић је изразио задовољство што ће седам младих каратиста „Омладинца“ захваљујући постигнутим резултатима учествовати на Првенству Републике Српске у каратеу 13. марта у Бијељини.

Карате клуб „Омладинац“ основан је на Сокоцу 2009. године и сада има око 40 чланова, дјеце школског и предшколског узраста.

На Регионалном карате првенству за дјецу до 13 година протеклог викенда у Билећи учествовало је 12 клубова са подручја Херцеговине и Сарајевско-романијске регије.