Веома сам поносна на себе, јер сам у релативно кратком периоду успјела да достигнем титулу првака државе у сениорској категорији, рекла је нова првакиња БиХ у катама и велика нада бх. каратеа Исидора Боровчанин (19).

Чланица Карате клуба Гласинац из Сокоца прошле седмице се на Илиџи окитила златном медаљом у катама појединачно у категорији сениорке на Првенству БиХ и тиме изборила пласман на Балканско и Европско првенство. Тако је талентована Сокочанка након сјајне каријере у омладинским категоријама за кратко вријеме најавила и сјајну сениорску каријеру.

–Ово такмичење је за мене било јако важно. Дуго сам се припремала и напорно радила да бих дошла до овог резултата. Могу рећи да ми је помогло и искуство одраније, јер сам са 16 година први пут наступила у овој категорији и освојила треће мјесто- каже шампионка из Сокоца.

Млада каратисткиња наглашава да највеће заслуге за њене успјехе припадају њеном оцу Миодрагу, који јој је уједно и тренер и главни „кривац“ зашто је први пут обукла кимоно.

-Још као мала ишла сам с њим на тренинге и тада се отвара један сасвим нови свијет за мене, малу и стидљиву дјевојчицу. Када сам први пут обукла кимоно и стала на татами, схватила сам да је карате прави избор за мене. Са пет година сам први пут отишла на такмичење и тиме почиње моја такмичарска каријера- истиче Исидора и додаје:

-Бавити се каратеом не значи само тренирати и освајати медаље, него и то да јачањем физичке способности јачам свој дух и учим како да истрајем у свему.

У досадашњој каријери освајала је велики број медаља с разних такмичења, од којих се издваја првакиња Балкана, девето мјесто са ЕП те вишеструке титуле првака БиХ и Републике Српске у кадетској и јуниорској категорији.

-Чиме год да се бавите, једно је сигурно – организација је најбитнија. Тренутно имам много обавеза, јер сам четврти разред општег смјера гимназије у Сокоцу и веома је тешко ускладити све обавезе, али када нешто истински волите увијек ћете наћи времена. Осим каратеа, имам велике амбиције да упишем стоматолошки факултет у Београду и тиме испуним једну своју дугогодишњу жељу– поручила је Боровчанинова.

За крај је амбициозна каратисткиња навеле да јој је сан да једног дана наступити на највећем спортском такмичењу на свијету.

-Сваки спортиста има неке циљеве које жели да испуни једног дана, па тако и ја имам један. Сан сваког спортисте је да се пласира на Олимпијске игре и тиме употпуни своју каријеру- закључила је деветнаестогодишња Исидора Боровчанин.