Члан соколачког Карате клуба „Гласинац“ Исидора Боровчанин, репрезентативка Републике Српске и БиХ, наступиће данас на Балканском карате првенству у Поречу у категорији сениорке – кате појединачно, рекао је Срни тренер Клуба Миодраг Боровчанин.

Тренер „Гласинца“, који је и отац најуспјешније спортисткиње општине Соколац за 2020. годину, прижељкује још једну медаљу за соколачки карате клуб, иако је конкуренција на овом такмичењу веома јака.

„Исидора је више од седам пута наступала на Балканијади, а дебитовала је 2012. као дјевојчица са 11 година, али ипак треба имати у виду да ће бити 28 такмичарки у њеној категорији, што говори да ће бити тешко доћи до медаље“, истакао је Боровчанин.

Он је подсјетио да Исидора прошле године, због пандемије, није учествовала на Европском првенству у Бакуу и на Свјетском првенству у Дубаију, за шта је стекла право наступа.

Боровчанин је изразио жаљење што се Исидори на такмичењу у Поречу није могао придружити клупски колега Стефан Јањуш, који је испунио норму за Балканијаду, због техничких разлога, односно кратког рока пријаве за издавање пасоша.

Двадесет треће Балканско карате првенство за сениоре, 25. Балканско карате првенство за дјецу и Четврто балканско карате првенство за ветеране биће одржано од сутра до недјеље, 17. октобра, у Поречу.

На овом првенству учествује више од 1.000 спортиста са Балкана, и то из БиХ, Бугарске, Грчке, Сјеверне Македоније, Словеније, Србије, Турске, Хрватске и Црне Горе.