Шампион Републике Срспе и БиХ у каратеу Исидора Боровчанин наступиће на предстојећем Европском првенству за сениоре у Поречу, које почиње 19. маја.

Миодраг Боровчанин, тренер соколачког Карате клуба “Гласинац”, чији је Боровчанинова члан, рекао је Срни да је ово за Исидору прво сениорско првенство, на коме ће наступати против најбољих у Европи.

“Међу такмичаркама ће се наћи и најбоља каратисткиња на свијету, што ће бити велико искуство за Исидору, али и добар подстрек у даљем раду”, рекао је Боровчанин, који је и Исидорин отац.

Он је истакао да Исидора гради себи “велики пут успјешних” од своје пете године, од када је постала члан Карате клуба, те захваљујући упорности стасала недавно у сениоре, што је и био њен и његов циљ.

Према његовим ријечима, Исидора наступа на Европском првенству у дисциплини кате појединачно, те очекује све најбоље иако је конкуренција веома јака.

Боровчанин је подсјетио да је Исидора освојила златну медаљу у катама појединачно за млађе сениорке на Првенству Републике Српске у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре 10. маја у Брчком.

На сениорском Првенству БиХ у Градачцу Исидора се изборила за златну медаљу и у веома јакој конкуренцији, навео је тренер, 10. априла постала сениорска првакиња БиХ.

Боровчанинова је, након великог низа признања и медаља, изабрана за спортисту општине Соколац 2020. године на пријему за најуспјешније спортисте који је организовао начелник општине у фебруару.